Apģērba piederumi

 Izvērtējot Turaidas pils arheoloģiskajos pētījumos atrastso atradums, 2023. gadā izdots katalogs “Turaidas pilī atrastie 13.–18. gs. apģērba piederumi”.

Turpinot Turaidas pils arheoloģiskajos pētījumos iegūto atradumu izvērtēšanu, Turaidas muzejrezervāts 2023. gadā izdevis jaunu katalogu “Turaidas pilī atrastie 13.–18. gs. apģērba piederumi”. Tajā apkopotas īsas ziņas par gandrīz divsimt senlietām, kas atrastas 1953. gadā arheologa Adolfa Stubava un 1976.–2000. gadā prof. Jāņa Graudoņa vadītajos izrakumos. Katalogā aplūkojami priekšmeti, kas gadsimtu gaitā saglabājušies kultūrslānī no mūra pils iedzīvotāju – kungu un kalpotāju tērpiem. Tie atspoguļo apģērba aizdares piederumus un apkalumus, rotaslietas, dažādus piekarus un apavus ar to apkalumiem.

Grāmatu iespējams iegādāties Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centrā, kā arī attālināti, rakstot pasūtījuma vēstuli uz e-pastu: pasts@turaida-muzejs.lv/en vai zvanot pa tālr. 28377380, samaksājot ar pārskaitījumu un saņemot to pa pastu vai Omniva.

Kataloga cena 9 eur.