Koncerts “Rudens krāsu karuselis”

Svētdien, 13. oktobrī plkst. 14.14 Turaidas muzejrezervātā  apmeklētājus ar skanīgām melodijām iepriecinās Siguldas pagasta kultūras nama pūtēju ansamblis “Sigulda”. Pūtēju ansambļa koncerti Turaidā zelta lapu laikā ir jau tradīcija.

Pūtēju ansamblis “Sigulda” diriģenta Jāņa Raslava vadībā izveidojās 2000. gadā, kā kādreiz labi zināmā Siguldas pūtēju orķestra “Satezele” darbības turpinātājs. Kopš 2022. gada ansambli vada diriģents Jānis Jakobs. Kolektīvs izpilda speciāli tam aranžētu populāru mūziku.

Zelta lapu laikā visu oktobri Turaidas muzejrezervāts atvērts no plkst. 9.00 līdz 19.00No plkst. 10.00 līdz 18.00 atvērtas ekspozīcijas ēkās, bet brīvdabas ekspozīcijas un  pils galvenais tornis – līdz plkst.19.00.

Īpaši iesakām apmeklēt ekspozīciju “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”, kurā redzams  bagātīgs priekšmetiskais un dokumentārais materiāls, fotogrāfijas, video, audio ieraksti un citi eksponāti, kas vēsta par simts gadiem pirms Latvijas valsts dibināšanas.

Blakus Klaušinieku mājai skatāma brīvdabas foto izstāde no muzeja krājuma “Turaidas muižas cilvēki un darbi 19. gadsimta beigās/20. gadsimta sākumā”.

Oktobrī sestdienās un svētdienās Turaidas muzejrezervāta izstāžu zālē Muižas pārvaldnieka jaunajā dzīvojamajā mājā apmeklētājiem atvērta izstāde “Brīvības ceļš”. Izstādē eksponēti Siguldas novada mākslinieku darbi, kurus vieno sajūtas, centieni un domas par brīvību un novada jauniešu esejas, kas tika radītas eseju konkursa “Mana brīvība” ietvaros, kā arī noskatāmi unikāli dokumentāli kadri, kuros redzami Kaspara Tobja nofilmētie “Baltijas ceļa” mirkļi 1989. gadā.

Ieejas maksa koncertā par Turaidas muzejrezervāta ieejas biļetēm.

Siguldas pagasta kultūras nama pūtēju ansamblis “Sigulda”