Ko apskatīt Turaidā!

Sācies jaunais mācību gads un tiek plānotas mācību ekskursijas. Turaidas muzejrezervāts gaida ciemos un vienlaikus ar Turaidas pils un Klaušinieku mājas piedāvājuma iepazīšanu, aicina apskatīt izstādi “Brīvības ceļš”. Tā tika atvērta šovasar 23. augustā un veltīta akcijas Baltijas ceļš 35 gadadienai. Izstādē skatāmi Siguldas novada mākslinieku darbi no Turaidas muzejrezervāta krājuma. Darbus vieno sajūtas, centieni un domas par brīvību.

Mākslinieku darbus papildina Siguldas novada jauniešu esejas, kuras tapa šogad eseju konkursa “Mana brīvība” ietvaros, kuru organizēja Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar Siguldas novada Izglītības pārvaldi un Siguldas novada izglītības iestādēm. Esejas ir mūsdienu jaunu cilvēku pārdomas par brīvību,  tās izpausmēm mākslā un vēsturē, un tās var gan izlasīt, gan noskenējot QR kodu,  noklausīties. Tekstus audio formātā sadarbībā ar mūziķi Kasparu Tobi ierunāja eseju autori.

Izstāde “Brīvības ceļš” skatāma Turaidas muižas pārvaldnieka jaunajā dzīvojamajā mājā. Izstāde atvērta brīvdienās, darba dienās par vēlmi apskatīt izstādi pastāstiet apmeklētāju centra darbiniekiem, viņi atvērs izstādi. Ja nu tiešām nav iespēja apmeklēt izstādi klātienē, tad skaties izstādes video – klausies jauniešu ierunātās esejas un skaties gleznas. Starp katru eseju iespēja noskatīties Kaspara Tobja pirms 35 gadiem filmēto materiālu – Sigulda 1989. gada 23. augustā. 

Gaidām ciemos!

Izstādes “Brīvības ceļš” video

Foto: Maira Dudareva