“Turaidas pils 13.–18. gs. koka un metāla trauki un galda piederumi”

Turaidas muzejrezervāts izdevis katalogu “Turaidas pils 13.–18. gs. koka un metāla trauki un galda piederumi”, kuru sastādījusi Ieva Ose.

Turaidas muzejrezervāts izdevis katalogu “Turaidas pils 13.–18. gs. koka un metāla trauki un galda piederumi”, kuru sastādījusi Ieva Ose. 160 lappušu biezais un bagāti ilustrētais darbs, kura teksts ir paralēli latviešu un angļu valodā, redakcionāli sagatavots apgādā „Zinātne”. Izdevumā apkopotas ziņas par Turaidas pilsdrupu 1976.–2000. gada arheoloģiskajos izrakumos prof. Jāņa Graudoņa vadībā atrastām vairāk nekā 120 senlietām. Tā ir neliela daļa no tiem priekšmetiem, kas gadsimtu gaitā ir lietoti mūra pils kungu un kalpotāju vajadzībām – gan dažādu pārtikas produktu pārvadāšanai un uzglabāšanai, gan maltīšu gatavošanai, gan ēšanai pie ēdamgalda.

Grāmatu iespējams iegādāties Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centrā, kā arī attālināti, rakstot pasūtījuma vēstuli uz e-pastu: pasts@turaida-muzejs.lv vai zvanot pa tālr. 28377380, samaksājot ar pārskaitījumu un saņemot to pa pastu vai Omniva.

Grāmatas cena €7.00